latinica  ћирилица
21/05/2024 |  14:27 ⇒ 15:21 | Аутор: СРНА

Вулић: БиХ илузија од суверене земље

Шеф Клуба посланика СНСД-а Сања Вулић изјавила је на сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ да се из дана у дан врши линч и тлаче Срби и Хрвати у БиХ што јасно показује да је ово илузија од суверене земље.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Вулићева је указала да политичко Сарајево занемарује оно што заиста пише у Дејтонском мировном споразуму већ стално понавља да је БиХ "суверена земља", јер му не одговара да се прича о дејтонској БиХ.

- Колико вам не одговара написано у Дејтонском мировним споразуму говори чињеница да је изворни документ тог споразума сакривен или украден. Шта год да је урађено с њим, то је један од кључних доказа и чињеница колико вам смета изворни текст који је написан, па сада доводите неке такозване експерте, тумаче... - рекла је Вулићева.

Према њеним ријечима, да је политичком Сарајеву одговарало све оно што пише дословно у Општем оквирном споразуму за мир у БиХ тај оригинални документ би свима био доступан у овој земљи, што је природно и нормално свуда у свијету.

- БиХ као такав примјер не можемо навести. Када говоримо о сувереној земљи, у свакој сувереној земљи једнака права имају сви народи који у њој живе, а БиХ то није. То најбоље потврђује чињеница да се из дана у дан врши линч и тлаче Срби и Хрвати у БиХ што јасно показује да је БиХ илузија од суверене земље - нагласила је она.

Вулићева је, током расрпаве о извјештају о раду Правобранилаштва БиХ за 2023. годину, истакла да је најбољи показатељ колико је правосуђе у овој земљи под утицајем Англосаксонаца најбоље потврђују овакв извјештаји у којима сами себе из године у годину демантују.

- Имају вас који сте очито њихови портпароли да понављате једне те исте тезе како је земља суверена, а да занемаримо оно што заиста пиште у Дејтонском мировном споразуму - рекла је Вулићева.

Посланик ПДП Мира Пекић је током расрпаве о извјештају предложила закључак да Правобранилаштво БиХ Предсатавничком дому у року од 30 дана достави извјештај о свим арбитражним и другим поступцима са елементом иностраности, који могу имати финансијке посљедице по БиХ.