latinica  ћирилица
21/05/2024 |  10:23 ⇒ 10:24 | Аутор: СРНА

Ђурђевић Стаменковски: Упад у Поштанску штедионицу акт геноцидне политике према Србима

Министарка за бригу о породици и демографију Србије Милица Ђурђевић Стаменковски најоштрије је осудила насилни упад полиције самопроглашеног Косова у експозитуре Поштанске штедионице у четири општине на сјеверу Косова и Метохије, који је назвала актом геноцидне политике према Србима у Покрајини.
Милица Ђурђевић Стаменковски (Фото: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs) -
Милица Ђурђевић Стаменковски (Фото: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs)

- Режим у Приштини свакодневним провокацијама и окупацијом српских институција ствара неподношљиве услове за живот српских породица које су због забране платног промета и трговине са централном Србијом доведене у стање алармантне хуманитарне и егзистенцијалне кризе - навела је Стаменковски.

Она је истакла да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти, бијес због свог политичког пораза у Савјету Европе, сада испољава над српским народом у Покрајини, који се систематски излаже најподмуклијим облицима геноцидних радњи и етничког чишћења, саопштено је из Министарства за бригу о породици и демографију.

- Срби на Косову и Метохији плански се лишавају најосновнијих људских права, њима се оспорава право да буду своји на своме - навела је Стаменковска и упутила критике институцијама ЕУ због њихове гласне тишине на терор и страховладу Куртијевог режима.

Припадници полиције самопроглашеног Косова са пушкама и панцирима упали су јуче у експозитуре Поштанске штедионице у сјеверном дијелу Косовске Митровице, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку, док су грађани покушавали да подигну пензију, социјалну помоћ и друга примања.