latinica  ћирилица
20/05/2024 |  21:38 ⇒ 21:40 | Аутор: СРНА

Јовановић Шошока: Колективни Запад измишља кривце да колонизује друге

Румунски сенатор и предсједник СОС партије Диана Јовановић Шошока поручила је да у случају резолуције о Сребреници није ријеч ни о каквом геноциду, већ о систему колективног Запада да измишља кривце на основу којих се колонизују друге државе.
Зграда УН-а (Фото: EPA-EFE/JUSTIN LANE, илустрација) -
Зграда УН-а (Фото: EPA-EFE/JUSTIN LANE, илустрација)

- То је пракса која је већ постала уобичајена, на основу које је Србија сада нападнута на најперверзнији начин, након што јој је Косово одузето силом и нападима западне Европе и Америке - рекла је Шошока.

Према њеним ријечима, циљ резолуције је да прво баци Србију на кољена и да је натјера да се усклади са глобалистичким командама.

Шошока је додала да је други циљ деградирати њен статус суверене државе, "до губљења и уступања суверенитета, оцрнити је стављајући је на стуб срама, како би послужила као примјер за казну, показатељ другим државама које би и даље да афирмишу своју независност и националну и међународну политику, обесхрабрујући их и тјерати их у модерно, савремено ропство".

- Плус, ту је губитак самопоштовања народа, бацивши га на кољена, што ми, бивше комунистичке државе Централне и Источне Европе, никада нећемо прихватити - нагласила је Шошока.

Шошока је навела да усвајањем резолуције о Сребреници Србија треба да буде лекција за друге, шта ће се десити ако инсистирају на независности и отимају се хегемонији.

- Запад жели да казни Србију која је глобални симбол борбе за суверенитет и сопствену спољну политику. То је покушај прљаве уцјене како би се Србија потчинила, издала нацију и суверенитет - рекла је Шошока за "Спутњик".

Она је упозорила да, ако се сада не одбрани Србија, слиједе Румунија, Мађарска и друге земље у региону "које ће 'глобалисти распарчати и поробити'.

Шошока је рекла да је важно да све државе које желе да се одупру напредовању Запада заузму став и бране Србију.

Она је указала да је ово прилика да се независне државе уједине и покажу да не дозвољавају да буду гажене.

- Није ријеч само о Србији, већ о свим слободним земљама које могу бити осуђене у сваком тренутку ако се колективни Запад наљути и пожели да их оцрни и маргинализује - истакла је Шошока.

Када је ријеч о Косову и Метохији, она је навела да је то примјер како колективни Запад жели да демонтира неукротиву земљу која не дозвољава да се њом доминира и да буде колонизована.

Шошока је рекла да, гдје год глобалисти желе, они могу да активирају сепаратистичке тенденције и откидају комаде националне територије, да ослабе и униште суверене државе".