latinica  ћирилица
20/05/2024 |  11:57 ⇒ 12:01 | Аутор: Глас Српске

Милица Ђурђевић Стаменковски: Резолуција је први корак у обрачуну Запада са Српском

Крајњи циљ предложене резолуције о Сребреници је да се Срби стигматизују као геноцидна нација. Суштински парадокс је у томе што се као највећи спонзори ове резолуције појављују земље попут Њемачке и Велике Британије које су током своје колонијалне и империјалистичке прошлости починиле најмонструозније облике геноцида.
Милица Ђурђевић Стаменковски (Фото: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs) -
Милица Ђурђевић Стаменковски (Фото: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs)

Њихова намјера је јасна. Они овом резолуцијом желе преко леђа српског народа да релативизују кривицу за почињене злочине, да скрену пажњу глобалне јавности са сопствене одговорности за дешавања у Гази, али и да задају политички ударац Бањалуци и Београду.

Истакла је ово у интервјуу за Глас Српске министарка за бригу о породици и демографију у Влади Србије Милица Ђурђевић Стаменковски, иначе предсједница и суоснивач политичке странке Заветници.

Према њеном мишљењу, резолуција о Сребреници је само први корак у њиховом коначном обрачуну са Републиком Српском.

- Одмах након усвајања ове резолуције тражиће да се преиспита Дејтонски мировни споразум и укине Република Српска, чију ће државност прогласити за директну последицу наводне агресије Савезне Републике Југославије на БиХ - поручила је Ђурђевић Стаменковски.

Навела је да отимањем Космета и укидањем Републике Српске хоће поново да испишу историју српског народа.

- У којој би Косово било представљено као историјски албанска територија, а Република Српска као акт геноцида. Све што предузимају усмерено је ка томе да се Србији сломи кичма, да јој се сасеку крила, а српском народу трајно одузме најснажнија спона између његове прошлости и будућности - косовски завет - наводи Ђурђевић Стаменковски.