latinica  ћирилица
19/05/2024 |  10:48 ⇒ 10:50 | Аутор: СРНА

Ђого: Колективни Запад и сецесионистичке власти држе као таоце Србе и српске светиње

Професор на Богословском факултету у Фочи Дарко Ђого изјавио је да забраном уласка српском патријарху Порфирију и епископима на Косово и Метохију колективни Запад и сецесионистичке власти шаљу исту поруку - да српске светиње и Србе на простору који нелегално контролишу држе као таоце.
Дарко Ђого - Фото: СРНА
Дарко ЂогоФото: СРНА

- Колективни Запад нас тиме упозорава на своју моћ незадовољан досљедном братском подршком сатанизованом руском народу, док локалне албанске власти налазе своје шовинистичке интересе застрашујући Србе који непокорно живе на светој српској земљи и надајући се подршци за пројекат Велике Албаније - рекао је Ђого Срни.

Он је истакао да је жалосно и неправедно све што се догађа, али није посљедња ријеч божанске силе у историји.

- Ми знамо да је та забрана моћ људи немоћних да контролишу нашу завјетну свијест и опредјељење у којима Косово и Метохија нису и не могу нам бити одузети - рекао је Ђого.

Власти у Приштини забраниле су 13. маја српском патријарху Порфирију и седморици владика који су били у његовој пратњи да уђу на простор Косова и Метохије да би присуствовали засједању Светог архијерејског сабора Српске православне цркве у Пећкој патријаршији и били са страдалним српским народом на Космету.