latinica  ћирилица
17/05/2024 |  12:29 ⇒ 12:38 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Политичари да раде на промоцији вриједности истине и правде

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да политичари морају да раде на промоцији вриједности истине и правде, без којих нема трајног мира, а истина не може да буде наметана.
Сњежана Новаковић Бурсаћ у Солуну - Фото: СРНА
Сњежана Новаковић Бурсаћ у СолунуФото: СРНА

Бурсаћева је учествовала на Међународној политичкој конференцији "Политика као област изражавања хришћанских вриједности у свакодневном животу", одржаној на Аристотеловом универзитету у Солуну.

- У вријеме када европски континент пролази кроз стално и свјесно урушавање система вриједности наша дужност је да будемо солидарни, емпатични, те да будемо отворени за проблеме и патње другога - рекла је Бурсаћева на панелу посвећеном промоцији хришћанских вриједности у јавној сфери.

Она је навела да се друштво мора борити за очување породице и стварање нових живота јер без рађања и бриге о дјеци сваки други посао је упитан.

- Све то дугорочно треба да буде проведено у социјалне и здравствене политике, као и у мјере од локалног нивоа до државних стратегија - закључила је Бурсаћева.

Циљ конфереције био је приближавање, проучавање и промоција хришћанских вриједности у области друштва, политике и друштвених наука, као и у политичком дијалогу који се развија у контексту овогодишњих европских избора, саопштено је из парламента БиХ.

Учесници скупа говорили су о потреби редефинисања оквира приоритета који би допринијели одрживој будућности Европе и истакли важност концепта који би обезбиједио веће учешће грађана у процесу доношења одлука и управљања европским пословима.

Конференцију, на којој су учествовали бројни представници законодавне и извршне власти, те представници академске заједнице и црквени великодостојници, заједно су организовали Интерпарламентарна скупштина православља, Конференција европских цркава, Комисија бискупских конференција ЕУ, Митрополија солунска и Теолошки факултет Аристотеловог унивезитета у Солуну.