latinica  ћирилица
16/05/2024 |  10:15 | Аутор: РТРС

Кошарац: Што више једностраног приступа, мање је БиХ

Пред Савјетом безбједности УН ништа изненађујуће и неочекивано. Већ виђен сценарио - фикција Бећировића да у свом скандалозном иступу, који обилује неистинама, говори у име БиХ и сулуда илузија нелегитимног странца Шмита да је високи представник у БиХ, рекао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

- Овај двојац, као репрезент бошњачке политике, по задатој матрици вергла исту причу засновану на лажима, подвалама и неоснованим оптужбама на рачун Српске и њеног руководства. Нема ту ништа аргументовано, чињенично и истинито, нити је, да будемо јасни, њихов циљ да међународној јавности представе објективну слику о БиХ. Нисмо изненађени, али је забрињавајућа количина патолошке мржње према српском народу, предсједнику Додику и руководству Српске. То стање захтјева што хитнију дијагнозу и адекватно лијечење - каже Кошарац.

Превазишли су, истиче он, популизам у жељи да покупе покоји политички поен на рачун напада на Српску.

- Овакви иступи Бећировића и Шмита су патологија. Тешко је очекивати да можемо ићи напријед са Бећировићем и њему сличнима. Не можемо разговарати о будућности са људима из којих исијава мржња према српском народу у патолошкој потреби да униште Српску. Како они замишљају да БиХ уопште може опстати, када у сваком свом иступу негирају и грубо крше Устав и Дејтонски споразум? Да ли заиста мисле да је једностран приступ кључ за будућност ове земље - наводи Кошарац.

Истиче да је то огромна политичка заблуда која ће им се вратити као бумеранг.

- Што више једностраног приступа, мање је БиХ - каже он.