latinica  ћирилица
10/05/2024 |  23:04 | Аутор: РТРС

Словенац добио 60 милиона евра на Еуроџекпоту

Прије првомајских празника сретник из Словеније уплатио је добитни листић Еуроџекпота 5+2 и освојио рекордних 60 милиона евра.
Еуро џекпот (фото: EPA-EFE/WILL OLIVER) -
Еуро џекпот (фото: EPA-EFE/WILL OLIVER)

Јавности до сада није било познато одакле је сретник, но данас је начелник општине Менгеш, Бого Ропотар за Н1 Словенија потврдио да је рекордни добитак остварила породица из Менгша, мјесто покрај Домжала, сјеверно од Љубљане.

- Било је то изненађење. Такође и шок - коментарисао је начелник вијест да сретни добитник долази из Менгша. Када је нови словеначки милионер у сриједу кући однио добитак, Менгешу је као општини сталног пребивалишта припао дио добитка у износу од девет милиона евра. Побједнику је остао 51 милион евра.

"Прошле године нас је погодила катастрофа с поплавом, а сада имамо среће", коментарисао је Ропотар додатни прилив на општински рачун.

Притом је начелник објаснио да ће сада, као "добар господар", морати добро размислити како ће утрошити новац, али да ће дио свакако ићи за обнову инфраструктуре и вртића након поплава.

- Сигурно ћемо дати све од себе да добитак потрошимо рационално и за добробит грађана - објаснио је.

Ропотар је такође истакао како је свјестан своје одговорности како паметно утрошити велики износ који ће ове године готово удвостручити општински буџет. Посљедњим ребалансом приходи овогодишњег прорачуна општине Менгеш износе 9,473 милиона евра.

Посљедњи рекордни добитак од 60 милиона четврти је јацкпот за Словенију. Осим главног добитка, у тој земљи су извучена још два добитка 5 + 1, вриједна више од милион евра, чиме је шесторо Словенаца већ постало "Еуројацкпот милионерима".

Словеначке општине од почетка игре добиле 21,2 милиона евра пореза на исплаћене добитке. Тим новцем изградили су, између осталог, доградњу Дома здравља Гросупље и познату фонтану пива у Жалцу.