latinica  ћирилица
10/05/2024 |  09:54 ⇒ 13:26 | Аутор: СРНА

Антонов: Путин јасно поручио Западу да је дијалог могућ, али под једнаким условима

Предсједник Русије Владимир Путин послао је јасан сигнал западним земљама у вези са могућношћу дијалога о питањима безбједности и стратешке стабилности, али само под једнаким условима, изјавио је руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов.
Анатолиј Антонов (Фото: EPA/MAXIM SHIPENKOV) -
Анатолиј Антонов (Фото: EPA/MAXIM SHIPENKOV)

- Путин је током говора на инаугурацији послао јасну поруку западним силама. Упркос оштром антируском ставу САД и њихових савезника, наш лидер је наговијестио изводљивост дебате о безбједности и стратешкој стабилности. Још један кључни детаљ: дискусија може да се одржи само под једнаким условима, уз обострано уважавање интереса друге стране - рекао је Антонов на свечаном пријему који је руска дипломатска мисија у Вашингтону организовала поводом Дана побједе у Другом свјетском рату.

Путин је инаугурисан на функцији предсједника у уторак, 7. маја. Он је у свом говору изразио увјерење да је приоритет Русије да заштити народ, сачува традиције државе и цивилизације, те да тежи ка новим хоризонтима заједно са глобалном већином, подсјећа ТАСС.

Руски предсједник нагласио је да је Москва отворена за разговоре о безбједности и стратешкој стабилности, али само под једнаким условима.