latinica  ћирилица
29/04/2024 |  13:18 ⇒ 15:11 | Аутор: РТРС

Додик: Нико не може натјерати српски народ да живи с онима који раде на његовом уништењу

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић у недостатку идеја у промовисању унитарне БиХ, je сазвао "национални молитвени доручак" да "сви постану једно", а списак гостију на том трагикомичном скупу довољно говори.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Свакодневне пријетње ратом, сукобима и звецкање оружјем долазe из Федерације и некако нађу да у све упетљају и молитву. Штета коју су босански муслимани направили покретањем приче о резолуцији о Сребреници и својим једностраним активностима је непоправљива. Немогуће је вратити се назад и претварати се као да се ништа није десило. Десило се. И то много тога. Видјели смо да босански муслимани не желе да живе с нама, да желе да трајно укину Републику Српску и да означе цијели српски народ као геноцидан - истиче Додик.

Додик истиче да је јасно показано, шта се мисли о томе и урађено све да обавијесте оне који желе добро и Републици Српској и БиХ да такве намјере воде распаду заједнице коју сада познају.

- Не постоји друга опција. Нико не може натјерати српски народ да живи с онима који раде на његовом уништењу. У томе им никакве молитве не могу помоћи. Чак ни повлачење резолуције не може гарантовати наставак функционисања БиХ, јер како вјеровати онима који стално раде против вас. Та прича нема будућност, БиХ је промашај - истиче он.

Предсједник Српске напомиње, да је то највећи неуспјех међународне заједнице и слика тог промашаја јефтини покушај окупљања под окриљем Американаца и са Шмитом у Сарајеву.

- Тамо нема Републике Српске и неће je никада бити на мјесту гдје се одобрава кршење права и закона. А без Републике Српске нема ни БиХ. Тај отужни скуп је доказ подаништва, додворавања Американцима и показатељ ко је газда, гдје их и за кога веже и гдjе се веже коњ. У вријеме док је потпуна криза, изазвана одлукама нелегалног Нијемца, Бећировић и предсједник Владе ФБиХ Нермин Никшић мирно сједе и моле се са Шмитом. То је тај однос који они имају према институцијама и људима који живе у БиХ. Потпуно подаништво - додаје Додик.