latinica  ћирилица
07/03/2024 |  10:30 ⇒ 13:27 | Аутор: СРНА

Вулић: Чиме гарантујете непристрасност и објективност судије Узуновић? (ФОТО)

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић упутила је данас посланичко питање Високом судском и тужилачком савјету /ВСТС/ и Суду БиХ затраживши да одговоре чиме гарантују непристрасност и објективности судије Сене Узуновић која је својим радом доказала апсолутну припадност свом народу.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Истичући да је веома похвална брига судије Узуновић за свој народ, Вулићева је у образложењу посланичког питања навела да потврда ВСТВ да су знали за њену прошлост, потом за ослобађајућу пресуда Есаду Ланџи, који ни за Хашки трибунал није невин, само су неки од аргумената зашто постоји сумња у њену правичност и објективност.

Посланичко питање (Фото: СРНА)

Вулићева је нагласила да се из свједочења полицијског службеника Сипе на рочишту предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника" Милошу Лукићу одржаном 6. марта и неписмени и необразовани виде да је Тужилаштво БиХ крајње непрофесионално вршило притисак и убрзавало истрагу.

- Неприпадност Миланка Кајганића свом народу, за разлику од припадности Сене Узуновић свом, пораз је за српски народ и шамар цијелој једној нацији да има такве представнике - људе који српског предсједника оптужују без доказа. Сена Узуновић не би процесуирала предсједника ФБиХ ни наредбом /Кристијана/ Шмита, ни /Мајкла/ Марфија што опет показује жалост и очај ко представља српски народ и какви представници сједе у правосуђу БиХ. Дефинитивно, подобни западу - нагласила је Вулићева у посланичком питању које је у посједу Срне.

Посланичко питање (Фото: СРНА)

Она је навела да поставља рационално и аргументовано питање - шта је мотив Сене Узуновић да буде правична?

- Може нас само срећна звијезда погодити па да госпођи Узуновић буде неодољив шарм предсједника Додика, а из перспективе судије из реда бошњачког народа и у жељи да се свом народу још више додвори - предсједнику Републике Српске "не гине" најтежа пресуда - оцијенила је Вулићева.