latinica  ћирилица
04/03/2024 |  10:20 ⇒ 11:33 | Аутор: РТРС

У Бечу Инвестициони форум о могућностима улагања у Српску

Инвестициони форум на којем ће бити представљене понуде за улагање у Републику Српску биће одржан данас у Бечу у организацији Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и Представништва Републике Српске у Аустрији.
Дражен Врховац - Фото: Уступљена фотографија
Дражен ВрховацФото: Уступљена фотографија

Из ИРБ-а наводе да је циљ форума да аустријски привредници и предузећа добију информације о конкретним понудама за улагање, као и да се упознају са стимулативном пореском политиком Владе Српске и са активностима ове банке.

ИРБ на челу са вршиоцем дужноси директора Драженом Врховцем представиће актуелне и планиране пројекте у области јавних инвестиција, као и индустријске зоне које успјешно дјелују широм Републике Српске.

Фокус ће, како се наводи, бити на привредним секторима у области саобраћајне инфраструктуре, прерађивачке индустрије (дрвопрерађивачке и металопрерађивачке), као и у секторима производње хране и туризма.

- Инвестициони форум у Бечу дио је овогодишњих активности које су проистекле из првог великог и успјешног Инвест форума у септембру прошле године у Бањалуци, у организацији ИРБ-а и Владе Републике Српске - наводи се у саопштењу.

Инвестициони форум у Бечу одржава се у сарадњи са Аустријско-српским привредним форумом и Удружењем српских привредника у овој земљи.

Почетак Инвестиционог форума предвиђен је у 18.00 часова у Представништву Републике Српске у Бечу.