latinica  ћирилица
01/03/2024 |  13:38 ⇒ 17:59 | Аутор: РТРС

Почео Сајам туризма у Бањалуци (ВИДЕО)

У Бањалуци је данас отворен Четврти међународни сајам туризма који ће окупити више од 150 домаћих и иностраних излагача.
Сајам туризма у Бањалуци - Фото: РТРС
Сајам туризма у БањалуциФото: РТРС

На сајму, који је отворио министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић, учествују домаћи и излагачи из Србије, Црне Горе, Хрватске, Кипра, Турске, Грчке и других земаља ЕУ.

Шулић је изразио задовољство што је Бањалука домаћин највећег сајма туризма не само у Републици Српској, већ у цијелој БиХ, истичући да 150 излагача из земље и иностранства говори да је ова манифестација попримила регионални карактер.

- Драго ми је што смо мапирали Бањалуку и Републику Српску данас као центар региона што се тиче туристичке понуде и сигуран сам да ће овај сајам из године у годину расти и имати све више посјетилаца - рекао је Шулић.

Директорка Туристичке организације града Бањалука Драгана Вуклиш рекла је да је овај сајам велики догађај и прилика да са другим туристичким организацијама и агенцијама, учесницима сајма, остваре значајне контакте како би размијенили искуства.

Вуклишева је нагласила да је Туристичка организација Бањалуке прошле године потписала споразум о сарадњи на Међународном сајму туризма са туристичким организацијама Ваљево, Никшић и Будва, истичући да су већ постигнути ефекти тих споразума.

- Бањалука буди много тога. Бањалука је град манифестационог, адреналинског туризма, град зеленила и гостољубљивих људи, те богате гастрономске понуде. Град који може много тога да понуди - рекла је Вуклишева.

Сајам је организован на око 1.500 метара квадратних, а највећи простор је закупила Црна Гора.

Град партнер овогодишњег сајма је Херцег Нови, који ће у град на Врбасу донијети делиције и гастрономску и винску понуду.

Сајам траје до 3. марта, а улаз је бесплатан, а посјетиоци могу да обиђу сајам од 10.00 до 18.00 часова, а за њих су организоване и наградне игре са поклон путовањима, специјални сајамски попусти, те дегустације делиција са различитих поднебља.