latinica  ћирилица
28/02/2024 |  17:39 ⇒ 19:19 | Аутор: РТРС

У Београду пријем поводом Дана и Устава Републике Српске

У Београду је у току пријем поводом Дана Републике Српске и дана када је проглашен први Устав Српске.
Београд - Фото: РТРС
БеоградФото: РТРС

Пренос на РТРС, нашем порталу и Јутјуб каналу.

Пријему у Дому војске Србије присуствују Његова светост патријарх српски Порфирије, предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједници скупштина Српске и Србије Ненад Стевандић и Владимир Орлић.

На пријему, који је почео интонирањем хими Србије и Републике Српске присутни су и министри за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир, унутрашњих послова Синиша Каран, министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић, енергетике и рударства Петар Ђокић, саобраћаја и веза Недељко Чубриловић, министар за рад и социјална и борачка питања Никола Селаковић, као и шеф Представништва Републике Српске Млађен Цицовић, који је и домаћин пријема.

Свечаности присуствују представника дипломатског кора, истакнутих личности из свијета културе, науке, умјетности, привреде и спорта Србије и Српске, академици, генерали, научници, представници завичајних удружења и друге званице.

Пријем се одржава у Дому војске Србије и десети је по реду јубиларни пријем у Београду поводом обиљежавања два значајна датума.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић најавио је присуство званичника Српске и Србије, истакнутих умјетника, научника, академика, генерала, представника завичајних удружења и бројних других званица.

Цицовић очекује, уз поздравне ријечи домаћина, званичника Српске и Србије, и благослов Његове светости патријарха српског Порфирија.