latinica  ћирилица
28/02/2024 |  09:44 ⇒ 10:00 | Аутор: РТРС

Нешић: 32 године Устава највјерније свједочанство о државотворности српског народа

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић поручио је да су 32 године Устава Републике Српске највјерније свједочанство о државотворности српског народа, његовом слободарском и демократском карактеру.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је истакао да је српски народ Уставом донио чврсту одлуку да никоме не да ни дјелић своје историје и права на своју земљу, саопштено је из ДНС-а.

- Најбољи устави су они који произилазе из воље народа, а Устав Републике Српске је управо такав јер је произишао из потребе српског народа за самоодржањем. Написан и усвојен у миру, Републици Српској је обезбиједио све претпоставке нашег опстанка и права Срба на своју државност, кућу, сјећање и развој - нагласио је Нешић.

Он је додао да се данас треба сјетити свих оних који су у то вријеме усвојили овај темељни акт и тако артикулисали вољу народа.

- Устав Републике Српске нам показује да је трајно и непромјењиво само оно што је плод воље народа. Наша обавеза данас јесте да чувамо Устав Републике Српске и њене надлежности и да их неокрњене оставимо својој дјеци и будућим генерацијама. Устав је симбол величине Срба, то није само текст него и приврженост прецима и завјет потомцима. Живјела Република Српска! - поручио је Нешић.