latinica  ћирилица
27/02/2024 |  21:19 | Аутор: СРНА

Шулић: Циљ унаприједити положај грађана и не угрозити радна мјеста

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је вечерас да ће се на плану контроле над цијенама неких основних пекарских производа наставити преговори са представницима произвођача у овој бранши с циљем постизања компромиса који би истовремено допринио унапређењу положаја грађана и не би угрозио радна мјеста у млинско-пекарској индустрији.
Денис Шулић (Фото: instagram.com/denis.sulic) -
Денис Шулић (Фото: instagram.com/denis.sulic)

Шулић је изјавио да је ресорно министарство на досадашњим преговорима са произвођачима пекарских производа и Привредне коморе заступало став да би цијена хљеба од брашна тип 500 и 600 грама требало да буде 1,90 КМ.

Шулић је подсјетио да су одржали неколико конструктивних састанака са представницима произвођача пекарских производа и републичке Привредне коморе на којима су саслушани њихови разлози подизања цијена.

Он је рекао да су на том плану послодавцима из наведене области предочене раније предузете и бројне мјере Владе ради озбиљног растерећења и олакшавања њиховог пословања.

- Па и о цијени електричне енергије која је најјефтинија. Све то су политике Владе које су знатно утицале на унапређење положаја овдашње привредне заједнице - подсјетио је Шулић.

Он је додао да је Влада већ предузела кораке дијељења основних животних намирница, попут брашна, социјално угроженима у Српској.

- На више фронтова радимо да олакшамо положај становника Српске који се суочавају са инфлацијом - рекао је Шулић за Срну.

Шулић је у вези с тим навео да ће бити борбе са цијенама, али да је Српска упркос свему томе најјефтинија и када се упореде цијене са Федерацијом БиХ, па и Србијом и неким земљама ЕУ.