latinica  ћирилица
27/02/2024 |  13:24 ⇒ 14:37 | Аутор: РТРС

Колегијум министра унутрашњих послова Српске; Стање безбједности добро

Стање безбједности на подручју Републике Српске је добро, а посљедње акције полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске говоре о опредјељености за борбу против криминала и корупције и процесуирање извршилаца најтежих кривичних дјела, констатовано је на Колегију министра унутрашњих послова Републике Српске у ужем саставу који је одржан у Полицијској управи Мркоњић Град.
Колегију министра унутрашњих послова Српске у Мркоњић Граду - Фото: Уступљена фотографија
Колегију министра унутрашњих послова Српске у Мркоњић ГрадуФото: Уступљена фотографија

На колегију којем су присуствовали директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, начелници оперативних управа Министарства у сједишту и начелник Полицијске управе Мркоњић Град Милан Милекић, анализиране су активности полицијских службеника по свим сегментима безбједности, наведено је у саопштењу МУП-а.

Начелник Милекић је министра упознао са стањем безбједности на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Мркоњић Град, које је оцијењено задовољавајућим.

Имајући у виду број смртно страдалих у саобраћају на подручју ове Полицијске управе, закучено је да је потребно уложити додатне напоре свих субјеката задужених за безбједност саобраћаја, како би се овакве трагедије у будућности избјегле.

На Колегијуму су анализиране и активности које се односе на борбу против тероризма и екстремизма, мигрантску кризу, као и сарадњу и размјену оперативних информација са полицијама из региона и шире.