latinica  ћирилица
27/02/2024 |  11:41 ⇒ 12:01 | Аутор: СРНА

Којић: Ускоро још доказа како Америка штити мит о наводном геноциду

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић изјавио је да ће ускоро изнијети још доказа о томе колико САД штити мит о наводном геноциду у Сребреници.
Бранимир Којић - Фото: РТРС
Бранимир КојићФото: РТРС

Којић је рекао Срни да ће амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи, уколико САД не депортују злочинца Алмира Бегановића који живи и ради у америчкој савезној држави Јута, за Србе бити у истој равни, као и други злочинци над српским народом.

- Од америчке Амбасаде и њеног амбасадора Марфија тражимо да, уколико ради све оно што прича, а прича да поштује жртве, учини све да се злочинац из БиХ који се тамо крије испоручи - истакао је Којић.

Он је навео да су већ осјетили то "поштовање" српских жртава јер су и Марфи, али и сви његови претходници, показали да су Срби за њих злочинци, а српске жртве потпуно небитне и за њих немају никакав значај.

Којић тврди да је Ранкића, заједно са Бегановићем мучио и Кемал Мехмедовић, којег штити Аустрија, један од најоданијих убица ратног команданта муслиманских снага из Сребренице Насера Орића.

Он је подсјетио да су позивали и Суд и Тужилаштво да реагују у овом конкретном случају, али да очигледно они не смију ништа без свог тутора, газде и налогодавца.

- Због тога смо одлучили да пишемо Марфију и да ту одговорност предамо њему у руке, да видимо да ли је толики демократа, легалиста и мировњак или ће нам још једним штурим саопштењем показати да га српске жртве не занимају, као што нам је 2022. године показао да су му пси и азил за псе битнији од разговора са породицама убијених српских цивила - нагласио је Којић.

Он је истакао да ће Марфи имати прилику да покаже о каквом демократи је ријеч, али и додао да породице заробљених и погинулих бораца и несталих цивила никада неће престати да износе истину која разбија наративе западних земаља наметнуте цијелом свијету.

- Морају знати да је истина као вода - увијек пронађе свој пут! - закључио је Којић.

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић упутио је писмо Амбасади САД и амбасадору Мајклу Марфију захтијевајући да учине све да из Америке буде испоручен Алмир Бегановић који је учествовао у бруталном мучењу и убиству Ненада Ранкића.