latinica  ћирилица
26/02/2024 |  09:40 ⇒ 11:51 | Аутор: РТРС

Егић: Приједлог - од мјесечног борачког додатка издвојити по 1 КМ за процесуиране борце

Као борац Војске Републике Српске, неко ко је био рањен бранећи границе наше отаџбине, а данас као министар у Влади Републике Српске, истрајаћу да дођемо до коначног рјешења у финансијској помоћи за српске борце који су процесуирани пред Судом БиХ и Тужилаштвом БиХ, рекао је Данијел Егић министар рада и борачко инвалидске заштите,
Данијел Егић - Фото: Уступљена фотографија
Данијел ЕгићФото: Уступљена фотографија

- Поражавајућа је чињеница да се у овим институцијама суди само српском народу, што је разлог више да устанемо сви и помогнемо људима који су бранили Српску! Приједлог је да се од мјесечног борачког додатка добровољно одричемо по 1 КМ, као знак солидарности процесуираним српским борцима, којима би средства била дозначена путем локалних борачких организација - рекао је Егић.

Драги саборци, додаје Егић, данас су ови људи стављени на оптуженичку клупу, а питање је да ли ће на том мјесту већ сутра бити неко од нас, јер правде у политичком Сарајеву за Србе нема!

- Само у прошлој години кабинет предсједника издвојио је 500.000 КМ, а током 2021. и 2022. исти износ уплатила је Влада за подршку процесураним борцима. Трошкови одбране, одлазака на рочишта, породице које остају незаштићене, разлози су да устанемо сви. Храброст и српска солидарност у најтежим тренуцима дали су нам Слободу, вријеме је да исто то покажемо и данас, заједничким снагама станемо у одбрану српских бораца и поручимо - нисте сами!