latinica  ћирилица
25/02/2024 |  18:33 ⇒ 26/02/2024 | 10:40 | Аутор: РТРС

Привреда Српске успјешно се представила на сајму у Београду (ВИДЕО)

Туристичка привреда Републике Српске успјешно се представила на 45. Међународном сајму туризма у Београду, који је данас затворен.
Сајам туризма у Београду - Фото: РТРС
Сајам туризма у БеоградуФото: РТРС

Своје туристичке потенцијале представили су и Источно Сарајево, Требиње и Вишеград. Док још увелико траје зимска сезона на Јахорини, Олимпијски центар и Туристичка организација Источно Сарајево промовишу љетне садржаје који све више привлаче туристе.

- То су пјешачке стазе, активни одмор у природи, бициклистичке стазе. Изузетно посјећен штанд Источног Сарајева на сјаму. Ово је веома битан сајам јер највећи број гостију и ноћења остваримо из Србије - наводи Игор Иконић, директор ТО Града Источно Сарајево.

Претходна туристичка година била је најуспјешнија за град Требиње. Југ Српске посјетиоце привлачи природним љепотама, климом, гастрономском понудом, као и љубазним домаћинима.

- Ми смо у 2023. годиниостварили преко 200.000 регистрованих ноћења што је много више од рекордне 2022. године. Нама највећи број гостију долази из Србије, више од 52 одсто, Турске 19 посто, Црне Горе, Хрватске , Кине - наводи Мирјана Путица, директор ТО Требиње.

Посјетиоци Вишеграда имају прилику завирити у богату историју овог живописног града и доживјети нетакнуте природне љепоте ријеке Дрине.

Опширније у видеу: