latinica  ћирилица
24/02/2024 |  17:23 ⇒ 17:25 | Аутор: СРНА

Бореновић: Немам ништа против да се Станивуковић поново кандидује за градоначелника

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да ће приликом избора кандидата ПДП-а за градоначелника Бањалуке бити поштован страначки Статут и да нема ништа против да се Драшко Станивуковић поново кандидује на ту функцију.
Бранислав Бореновић - Фото: Уступљена фотографија
Бранислав БореновићФото: Уступљена фотографија

Бореновић је након сједнице Главног одбора ПДП-а рекао новинарима да не постоји ништа спорно у томе, те додао да нема подјела или раскола у овој странци која је, како каже, демократски оријентисана и свако има право на своје мишљење.

- Можда је било вишка ријечи, али стављамо тачку на то што се десило у претходном периоду и покушавамо разговором да превазиђемо све ствари које су биле у јавности - рекао је Бореновић.

Он је навео да је Главни одбор ПДП-а на данашњој сједници у Добоју усвојио етички кодекс понашања који обавезује све чланове странке да испоштују одлуке органа партије.

Предсједник Главног одбора ПДП-а Синиша Голић рекао је да кодекс понашања обавезује чланове и носиоце јавних функција коју су из ПДП-а, те дефинише неспојивости функција.

- Јавни функционери изабрани испред ПДП-а не могу истовремено бити чланови управљачких, ни надзорних, ни руководећих функција на било ком другом нивоу власти - рекао је Голић.

Он је навео да је Главни одбор потврдио недавне закључке Предсједништва ПДП-а да ова странка има кандидате за начелнике и градоначелнике до дана расписивања локалних избора, те најавио да ће ПДП разговарати са коалиционим партнерима о заједничким кандидатима.