latinica  ћирилица
24/02/2024 |  17:19 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Београд: Туристичку понуду представили Бањалука, Козара и Бијељина (ВИДЕО)

Своју туристичку понуду на 45. Међународном сајму туризма у Београду представили су и Бањалука, Козара и Бијељина.
Сајам туризма у Београду - Фото: РТРС
Сајам туризма у БеоградуФото: РТРС

Посјетиоци сајма имали су прилику да виде са чиме ова мјеста располажу и шта све могу да виде, уколико одлуче да их посјете.

Понуда града Бањалуке је чини се у складу са овогодишњим слоганом београдског сајма туризма - "Авантура почиње овдје".

Рафтинг на ријеци Врбас, бројне манифестације у граду, планинарење, бициклизам, као и вјерски туризам довољни су разлози за посјету највећем граду Српске.

- Врло мало тур оператора ради са ТО Бањалука и веома нам је битно да на овом сајму успоставимо контакте са организаторима путовања и да тај сегмент организованих долазака појачамо када је у питању тржиште Србије и наших дестинација - навео је Младен Шукало, Туристичка организација Бањалука.

Национални парк Козара осваја посјетиоце богатом флором и фауном и активним одмором.

- Национални парк је питома средина гдје можете у патикама доћи до врха, да шетате. Имате преко 200 км стаза пјешачких, 250 км бициклистичких стаза, преко 200 врста заштићене врсте флоре и фауне, то је мјесто гдје можете да уживате у природи током 365 дана у години - рекао је Владислав Мирковић, управник хотела Бијеле Воде Национални парк Козара.

За посјету Бијељини туристи се најчешће одлучују због здраве и разноврсне хране, као и етно села Станишићи. Прошле године у овом граду забиљежено је 90.000 ноћења.

- Покушаћемо да задржимо ниво пораста туриста у Бијељини. Један од пројеката који ћемо најавити у овој години је Семберска кућа, по угледу на Херцеговачку, Крајишку кућу - нагласио је Драган Тешић, портпарол ТО Бијељина.

Мале произвођаче здраве хране радује оснивање јединствених мјеста на којима могу пласирати своје производе.
Једна од њих је и Бојана Божиловић из Братунца, чија породица по јединственој рецептури узгаја здраву храну.

- Лијепо је бити амбасадор свог села кога волим највише на свијету, своје општине јер општина Братунац која има велики потенцијал који ја као мали произвођач традицијом покушавам промовисати и успјевам - истакла је Бојана Божиловић,  произвођач органске хране Побрђе.

Посјетиоце сајама туризма у Београду привлачи обиље разноврсних понуда домаћих и међународних дестинација као и бројни попусти на аранжмане који се у предсезони крећу и до 45 одсто.