latinica  ћирилица
22/02/2024 |  17:56 ⇒ 18:20 | Аутор: СРНА

Дутина: На мом имену нећете градити своју кампању и скупљати гласове

Директор Аграрног фонда у Требињу Веско Дутина рекао је да није тачно све оно што су на његов рачун изнијели локални одборници Листе за правду и ред и још неких опозиционих партије, те им поручио да на његовом имену неће градити своју кампању и скупљати гласове.
Веско Дутина (фото: facebook.com/vesko.dutina) -
Веско Дутина (фото: facebook.com/vesko.dutina)

Дутина је на свом Фејсбук профилу истакао да је прозван да несавјесно води Аграрни фонд и ненамјенски троши новац, "луксузира" на путовањима, баца огромне своте новца на телефонске услуге и друго, што, како каже, није тачно.

- Кратко вријеме за одговор ми није дозволило да то кажем на сједници Скупштине, па морам овако јавно - навео је Дутина.

Дутина је одборницима поручио да морају нешто да направе, створе да би били видљиви, што је он са својим сарадницима и претпостављенима учинио.

- И знам да вас то боли и зато реагујете како реагујете - оцијенио је Дутина.

Он је напоменуо да у Аграрном фонду ради 50 радника којима се труди обезбиједити добре услове за рад, да покривају велики број дјелатности, а велики број њих је и ван Требиња, те да већину новца којима подмирују те трошкове сами зарађују и не добију га из буџета града.

Дутина је нагласио да не путује и не промовише рад Фонда само он већ и велики број радника којима је то у опису посла.

- Остварили смо велики број контаката, завриједили поштовање људи из много већих градова и земље и региона, који наше идеје преписују и реализују. И сви су то препознали осим пар доконих људи који чекају Скупштину да би имали својих пет минута шоу програма и били `видљиви` - рекао је Дутина.

Према његовим ријечима, Аграрни фонд на чијем је челу за седам година реализовао је велики број програма подршке, више од 60, те створио "Херцеговачку кућу" за коју се чуло у свијету.

- Шта сте Ви створили?! Ништа! Једино што сте створили је да градски парламент личи на ријалити шоу у коме сте Ви забављачи којима се људи чуде, а не диве. Без конкретних идеја у дискусијама, омаловажавања свега што се ради и понижавања свакога ко не мисли као Ви - навео је Дутина.

Зато сте ту гдје јесте и још дуго ћете бити, каже он и додаје да његовим именом и презименом, њему иза леђа, неће градити своју кампању и скупљати гласове.

- Изазвао сам Вас више пута на јавне наступе, па нисте смјели прихватити. Толико о храбрости и што рекосте `да се у очи погледамо`. Свако Вам добро од Бога! - закључио је Дутина.