latinica  ћирилица
22/02/2024 |  15:21 ⇒ 15:32 | Аутор: СРНА

Лончаревић: Фокус на љетњим туристичким дестинацијама и активном одмору у природи

Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић рекао је да је фокус ове организације на 45. Међународном сајму туризма у Београду да грађанима Србије и земаља Балкана промовише туристичке дестинације у Српској, односно љетње туристичке дестинације, јер је сада најактуелнији активан одмор у природи, по чему је Српска сигурно најбогатија у региону.
Миодраг Лончаревић - Фото: СРНА
Миодраг ЛончаревићФото: СРНА

- Ми знамо да смо увијек били добри домаћини. Наша гастро понуда је увијек била и те како препозната код туриста који долазе, јер они сад послије ковида хоће директан контакт са људима, да виде како наши људи живе, какви су им храна и обичаји. То нам је велика шанса -  рекао је он на сајму туризма у Београду.

Лончаревић је истакао да Република Српска има такве дестинације гдје туристи из великих градова воле боравак у природи, мирније одморе и воле да мијењају дестинације, а не да буду само на једној.

- То је наша промоција на сајму, кроз промо и видео материјале и све наше туристичке организације да покажемо шта ТОРС нуди, а нуди сигурно различито од осталих туристичких дестинација у региону - рекао је он.

Лончаревић је навео да Српска још није довољно промовисана и да је нова за тржиште, тур операторе и агенције, које ће сигурно наћи мјесто за ТОРС и Републику Српску.

- Посјећеност је велика на нашем штанду и ми ћемо у наредном периоду и даље промовисати туристичке дестинације - рекао је Лончаревић, додајући да су њихове колеге данас у Будимпешти.

Он је рекао да је то због сарадње Српске и Мађарске и те како потребно да се продужи сарадња, као и због дијаспоре, који живе у Мађарској а долазе као туристи у Републику Српску.

ТОРС, како је навео Лончаревић, учестувје на међународном сајму туризма у Београду у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Србији и уз подршку Министарства трговине и туризма Републике Српске.

- Нама је и те како битно да смо овдје присутни, јер нам управо из Србије долази највећи број туриста. Ово је једна од највећих туристчких манифестација не само у Србији, него и на Балкану - додао је он.

Он је навео да на штанду Републике Српске /ТОРС-а и Представништва Републике Српске у Србији / има 18 туристичких организација, али има и оних који имају самостално своје штандове као што су Источно Сарајево, Требиње, Бијељина, Вишеград, Бања Мљечаница, Национални парк "Козара".