latinica  ћирилица
22/02/2024 |  13:22 ⇒ 13:24 | Аутор: СРНА

Козомара: Путин пружио најснажнију подршку суверенитету Српске

Политички аналитичар Анђелко Козомара оцијенио је да је порука руског предсједника Владимира Путина да Русија неће прихватити отимање имовине Републике Српске до сада најснажнија подршка суверенитету Српске и њеном положају у оквиру Дејтонског мировног споразума.
Путин и Додик - Фото: РТРС
Путин и ДодикФото: РТРС

- То је од великог политичког значаја. Порука коју шаље Путин јесте врло значајна и за ове са Запада који атакују на Српску годинама - рекао је Козомара.

Он је истакао да је Путин додјелом ордена Александра Невског предсједнику Републике Српске Милораду Додику јавно и најснажније могуће демонстрирао приврженост Српској, а током сусрета је показао одлично познавање ситуације у Српској и БиХ.

Козомара је навео да су састанци Додика са лидерима Бјелорусије и Русије од изузетног значаја за Републику Српску и доказ да она није изолована од свијета као што неки тврде у БиХ.

Осим тога, каже Козорама, посјете делегације Српске, коју предводи Додик, Бјелорусији и Русији имају и привредни значај, јер нуде могућности извоза производа из Српске, али и увоза одговарајућих пољопривредних и других машина.

Козомара је указао и да најављена посјета предсједника Српске Турској и састанак са лидером те земље Реџепом Тајипом Ердоганом показује његову политичку ширину у оквиру које се назире порука да Српска није непријатељ ниједном народу, већ да са свима треба сарађивати, политички и економски.

Предсједник Русије Владимир Путин уручио је јуче у Казању Орден Александра Невског предсједнику Републике Српске Милораду Додику за велики допринос развијању сарадње Русије и БиХ и јачању партнерства са Српском.