latinica  ћирилица
22/02/2024 |  12:14 | Аутор: СРНА

Бањац: Нераскидиве везе Српске и Србије

Директор Специјалне болнице "Мљечаница" из Козарске Дубице Дарко Бањац изјавио је да Међународни сајам туризма у Београду традиционално доказује чврсте и нераскидиве везе Републике Српске и Србије у привредном смислу, с обзиром на то да је туризам снажан покретач привреде обје земље које посјећује велики број страних туриста.
Сајам туризма у Београду - Фото: РТРС
Сајам туризма у БеоградуФото: РТРС

Штанд "Мљечанице" на 45. Међународном сајму туризма посјетио је и предсједник Србије Александар Вучић, који је том приликом Бањцу захвалио на учешћу на том престижном сајму и на подршци Србији.

- Вучић је још једном показао подршку и наклоност Српској, цијенећи нашу туристичку понуду и потенцијале Специјалне болнице "Мљечаница", која тежи ка томе да буде водећа здравствена установа бањског туризма у региону - рекао је Бањац.

Бањац је предсједнику Србије захвалио на подршци коју даје Републици Српској, а на штанду "Мљечанице" наздравили су ракијом из Поткозарја.

Бањац је Вучићу поклонио ракију из Приједора испод Козаре и књигу о страдалим женама са Козаре у Другом свјетском рату у Народноослободилачкој борби, на шта је Вучић константовао да нигдје српски народ није толико настрадао на простору бивше Југославије као у козарској и поткозарском рејону.

Сајам туризма синоћ су свечано отворили предсједник Србије Александар Вучић и грчки министар туризма Олга КеФалојани.