latinica  ћирилица
22/02/2024 |  11:38 | Аутор: СРНА

Рачић: Важан наставак снабдијевања руским гасом по повољним цијенама

Предсједник Економског форума Горан Рачић рекао је Срни да постоји могућност да привредници из Републике Српске дио својих производа пласирају на руско тржиште, те истакао да је важно да Српска настави да се снабдијева руским гасом по повољним цијенама.
Горан Рачић - Фото: РТРС
Горан РачићФото: РТРС

Рачић сматра да би привредници из Српске требало више да се ангажују у покушају да дио својих производа пласирају у одређене регије Руске Федерације.

- Нажалост, ми немамо велики обим прерађивачке индустрије који би могао да буде интересантан и конкурентан на руском тржишту. Али, зато требамо покушавати да покријемо одређене регије. То је за нас изводљиво и могуће. Мислим да је то добра шанса за развој - рекао је Рачић.

Говорећи о наставку сарадње Српске и Русије у области економије и сусрету предсједника Републике Српске Милорда Додика са руским лидером Владимиром Путином, Рачић је рекао да економска сарадња иде својим током и да је битно да Српска настави да се снабдијева руским гасом, чија цијена је повољнија у односу на Запад.

- За нас је јако битно да се наставе започети радови у вези са изградњом гасовода према Бањалуци. То је веома важна инфраструктурна претпоставка за даљи развој економије у Републици Српској - навео је Рачић.

Због тога је, како каже, јако битно да се на нивоу БиХ ријеше формална и процедурална питања када је ријеч о добијању дозвола, како би започети радови и пројекти бити настављени.