latinica  ћирилица
21/02/2024 |  18:52 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

У ПДП-у све већи раздор; Станивуковић поручио Црнатку - Прећутаћу, а имам шта да кажем (ВИДЕО)

Нови дан, нови сукоб у редовима ПДП-а. Затегнути односи између актуелног градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића из ПДП-а и потпредсједника странке Игора Црнатка поново су кулминирали новим оптужбама.
ПДП - Фото: Уступљена фотографија
ПДПФото: Уступљена фотографија

Док Станивуковић и даље тврди да је његова кандидатура за градоначелника Бањалуке на предстојећим октобарским изборима неспорна, Црнадак га подсјећа да није добио једногласну подршку странке.

Међусобне оптужбе и неслагања, до јуче, блиских страначких колега настављене су једнаким интензитетом.

Станивуковић, након синоћње посјете Залужанима, није пропустио прилику да поново нагласи да ужива једногласну подршку у ПДП-у, када је у питању његова кандидатура за други мандат градоначелника Бањалуке.

- Моје политичко увјерење је да се кандидат опозиције треба свидјети народу, а не опозицији. Ја сам по мјери народа, а очигледно не по критеријумима неких који мисле да су цијела опозиција - навео је Станивуковић.

Објавама на друштвеним мрежама Црнадак критикује Станивуковића, а пред камером се позива на морал и досљедно спровођење страначке политике. Није, каже, ријеч о личном или породичном сукобу.

- Нисам ја никакав тетак 13 ни непријатељ Драшку, само хоћу да ПДП остане на свом курсу - каже Црнадак.

Црнадак оптужује Станивуковића да наставља кампању превођења чланства ПДП-а у редове владајуће коалиције у Српској.

- ПДП неће одлучивати ни о Драшку ни о Игору. ПДП ће доносити одлуку само о једној ствари, да ли наставља платформу подршке коју већ неколико циклуса добија од Бањалуке или ће то све одбацити и прећи на другу страну - истиче Црнадак.

На прозивке страначког колеге Црнатка, Станивуковић поручује - "Прећутаћу многе ствари, а имам свашта да кажем".

Иако у ПДП-у, очигледно, владају друга мјерила, једини релевантан показатељ јесу гласови и подршка народа, одговара Станивуковић.

- Било је много кандидата који су имали подршку јединствене опозиције на изборима и изгубили стоструко - рекао је Станивуковић.

О свему јавност данима чека и званични став руководства ПДП-а. Најављују да ће се органи странке изјаснити сутра и у суботу за када су заказане сједнице Предсједништва и Главног одбора ПДП-а.