latinica  ћирилица
21/02/2024 |  17:02 ⇒ 21:12 | Аутор: РТРС

Додик: Ово је један од важнијих дана у историји Српске; Русија не оставља своје пријатеље

Ово један од важнијих дана у политичкој историји Републике Српске имајући у виду да је ово већ значајан број посјета са предсједником Русије Владимиром Путином који је резултирао нашим договором о подршци која је несумњива и о разумијевању које је у континуитету и о једном охрабрењу које је свакако за нас, мени лично, значи много, рекао је за РТРС предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је након састанка са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином да је показана једна пажња и стрпљење за позицију Републике Српске у континуитету свих ових година, као и да Русија не оставља своје пријатеље.

- Сваки пут је то посебан догађај. Мислим да једна мала Република Српска успијева на овај начин да скрене пажњу на оно што јесте. То није лако. Данас је Русија и предсједник Путин један од најважнијих глобалних људи и лидера - рекао је Додик.

Истакао је да се показује једна пажња и стрпљење за позицију Републике Српске у континуитету свих ових година.

- Вјерујем преко 15-20 година колико сам био у прилици да се срећем с њим. Свакоме импонује. И то говори о томе да Русија, како то често предсједник Путин каже, не оставља пријатеље. Русија разумије односе и како треба да се односи у међународним односима - рекао је предсједник Српске.

Подсјећа да је Русија свједок потписа Дејтонског споразума, један од оних који су свједочили историјском догађају.

- Русија је остала на истим позицијама, свједок онога што је потписано, слова како је написан, за разлику од САД, Британије, Француске који су све учинили да развале Дејтонски споразум - поручио је Додик.

Предсједник Српске се до сада са Путином састао 24 пута, а како каже, ни сам није знао да је било толико састанака, али је, наглашава, сваки био посебан догађај.