latinica  ћирилица
21/02/2024 |  16:08 ⇒ 16:29 | Аутор: РТРС

Додик: Татарстан добар примјер суживота и просперитета; Договорена сарадња на више поља (ВИДЕО)

Међунационална сарадња, персонални односи, вјера у државу и нацију је кључно питање успјеха у Руској Федерацији, а управо је то оно што може да служи као примјер Републици Српској, рекао је предсједник Милорад Додик након састанка у Казању са шефом Татарстана Рустам Минихановом.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик каже да је посјета Татарстану била и више него успјешна и најавио је нове видове сарадње на више поља.

- Трећи пут се срећем са предсједником Татарстана. То је једна од развијених република Руске Федерације. Имамо шта да видимо и покушаћемо да сарађујемо у области ИТ, машиноградње, пољопривреде и других дјелатности, које су овдје веома развијене. Татарстан и главни град Републике Казањ су домаћини манифестације на глобалном нивоу и колико знам у току ове године биће одржан и форум БРИКС-а - поручио је Додик.

Додик је подсјетио да Руска Федерација са људством и природним потенцијалима може да обезбиједи будућност за свој народ.

- Они су јединствени, немате могућности да видите различита тумачења актуелених догађаја везаних на примјер за Украјину, или било шта друго. Оно што можете да чујете овдје, јесте да су пријатељи увијек добродошли. Водићемо се њиховим примјером - истакао је Додик.

Истакао је да је у вријеме распада СФРЈ шеф Татарстана одржао јединство православаца и муслимана.

- Није дозволио конфликт и зато су они данас једна од најразвијених република Руске Федерације - истакао је Додик.

Предсједник Српске каже да оно чиме се посебно поносе јесте међунационална сарадња.