latinica  ћирилица
21/02/2024 |  12:37 ⇒ 14:51 | Аутор: РТРС

Стевандић-Раилић: Подршка активностима Удружења жена жртава рата Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић разговарао је данас са представницама Удружења жена жртава рата Српске о положају и проблемима са којима се ова популација сусреће.
Састанак: Живковић Рајлић и Стевандић - Фото: Уступљена фотографија
Састанак: Живковић Рајлић и СтевандићФото: Уступљена фотографија

Предсједница Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић упознала је Стевандића са активностима Удружења, нагласивши да се оно суочава са многим потешкоћама у свом раду јер је јасно да постоје двоструки стандарди кад је у питању однос према српским жртвама током протеклог одбрамбено-отаџбинског рата. 

Стевандић је подржао активности овог Удружења у вези с документовањем ратних злочина, те је похвалио резултате њиховог рада упркос чињеници да наилазе на многе опструкције.

Он је нагласио да су активности овог Удружења од суштинског значаја за откривање истине о патњама и страхотама које су жене претрпјеле, те да ће невладине организације проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата и даље бити редовно консултоване кад су у питању било какве релевантне измјене закона и да се неће дозволити криминализација Одбрамбено-отаџбинског рата.