latinica  ћирилица
19/02/2024 |  13:24 ⇒ 18:50 | Аутор: РТРС

Идуће седмице договор о јефтинијем хљебу (ВИДЕО)

Почетком наредне седмице, у договору са представницима пекарске индустрије и Привредне коморе Српске, могло би бити пронађено рјешење за дефинисање ниже цијене хљеба од брашна тип 500 и његове грамаже, рекао је министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић.
Састанак о цијенама пекарских производа - Фото: РТРС
Састанак о цијенама пекарских производаФото: РТРС

Шулић је након састанка са представницима Привредне коморе и произвођача пекарских производа Српске, истакао да ће се наредног понедјељка одржати састанак на којем ће се покушати наћи заједничко рјешење.

- У припреми је уредба о цијени основног хљеба тип 500 и заједнички ћемо тражити начин и калкулацију како бисмо дефинисали цијену и грамажу - рекао је Шулић.

Шулић је навео да је на састанку вођена конструктивна расправа и да је договор близу, те да је циљ да грађанима буде обезбијеђен јефтинији хљеб јер је то основна животна намирница.

Повећање износа минималне плате у Републици Српској није оправдање за повећање цијена хљеба и против тога се треба борити, јер удио у цијени није само повећање минималца, изјавио је Зоран Петош из приједорског Удружења за заштиту потрошача "Дон".

Петош је рекао да је то што брашно није поскупјело још један аргумент да је поскупљење хљеба неоправдано.