latinica  ћирилица
17/02/2024 |  16:15 ⇒ 18:03 | Аутор: СРНА

Рекордна посjета на Празнику мимозе дуж Херцегновске ривијере (ФОТО)

Првог дана традиционалне манифестације Празник мимозе оборен је рекорд када је ријеч о посјети, јер је Фешта од мимозе, рибе и вина у Баошићу окупила око 35.000 људи из разних крајева Црне Горе, региона и Европе.
Мимозе (Фото: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER, илустрација) -
Мимозе (Фото: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER, илустрација)

Предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић рекао је да је велики број гостију дошао из побратимских, као и из градова из Црне Горе и региона, а присутни су и представници дипломатског кора.

- Ако се по јутру дан познаје, према овоме што се десило у Херцег Новом за 55. Празнику мимозе, можемо очекивати рекордну туристичку сезону - рекао је Катић.

Он је навео да су сви хотели у Херцег Новом пуни, а добра је пупуњеност и хотела у сусједним градовима.

- Празник мимозе је најзначајнија манифестација овог типа, јер доводи велики број туриста у Херцег Нови и Црну Гору - додао је Катић.

На Фешти у Баошићима данас је био и амбасадор БиХ у Црној Гори Бранимир Јукић, који је рекао да у Херцег Новом тренутно борави велики број туриста из БиХ.

- Синоћ је био концерт Халида Бешлића, а сутра су Дани Херцеговине. Фестивал мимозе је постао туристички бренд у БиХ, као синоним добре забаве и сунца у фебруару - рекао је Јукић.

      View this post on Instagram

A post shared by Opština Herceg Novi (@opstinahercegnovi)

Он је подсјетио да Херцег Нови има потписану сарадњу са градовима у БиХ - од Требиња до Велике Кладуше.

- Са друге стране добра је сарадња и са општином Неум, као и Бијељином - рекао је Јукић.

Замјеник начелника Фоче Весна Рашевић истакла је да Фоча има одличну сарадњу са Херцег Новим која је интезивирана након братимљења два града.

Госте у Баошићу забављали су ансамбли "Стари капетан" и трио "Гушт".