latinica  ћирилица
11/12/2023 |  12:49 | Аутор: СРНА

Авдаловић: Сваки становник осјетио помоћ Србије

Србија је од 2018. године у два наврата помогла општини Невесиње са више од три милиона евра која су уложена у инфраструктурне и привредне пројекте, а ова херцеговачка општина очекује још једну траншу помоћи, изјавио је начелник Невесиња Миленко Авдаловић.
Миленко Авдаловић - Фото: СРНА
Миленко АвдаловићФото: СРНА

- Подршка Србије значи нам много. Општина која има мали буџет тешко би могла издвојити шест милиона КМ за инфраструктуру. Захваљујући средствима Србије у потпуности смо обновили многе објекте, путну инфраструктуру, водовод, канализацију. То значи много за сваког становника Невесиња који је осјетио помоћ Србије - рекао је Авдаловић Срни.

Он је најавио да ће од средстава која у наредном периоду стигну из Србије, а ријеч је о износу од око 950.000 евра, бити реализовани пројекти путне инфраструктуре и водоводне мреже у сеоским насељима.

Авдаловић је напоменуо да је Невесиње средства искористило на домаћински начин, да су све одлуке усвојене у Скупштини општине, те да су сва средства оправдана.

Он је подсјетио да је, захваљујући помоћи Србије, у потпуности реконструисан Дом културе у којем су смјештени Музичка школа, Спомен-соба, кино-дворана, тако да Невесиње сада има репрезентативан објекат у центру града.

- Захваљујући помоћи Србије проширен је вртић, адаптирана је мала зграда Основне школе, урађене су одређене интервенције на згради Гимназије, канализација у приградским насељима Доња Шеховина, Миљевац, те Шајбе гдје ускоро треба да се оконча. Реконструисане су три градске улице, те улице у приградским насељима Лапчевине и Брежине, као и велики број саобраћајница у сеоским подручјима - рекао је Авдаловић.

Он је додао да је дио средстава уложен у привреду, између осталог и 500.000 КМ подстицаја за отварање радних мјеста у текстилној фабрици "Мраз" гдје је запослено 130 жена.

- Људи су овдје увијек очекивали помоћ с друге стране Дрине, али никада до сада Невесиње није имало овакву подршку. Народ је веома захвалан руководству Србије, предсједнику Александру Вучићу и свима који су утицали на одлуке да помоћ стигне у Невесиње - рекао је Авдаловић.

Он је изразио наду да ће Србија на челу са предсједником Вучићем остати јака и ићи напријед, јер само тако може помоћи Републици Српској и народу са ове стране Дрине.

Начелник Невесиња је указао и на то да су подршка и помоћ Генералног конзулата Србије у Мостару и Конзуларне канцеларије у Требињу од велике помоћи херцеговачким општинама.