latinica  ћирилица
22/11/2023 |  10:26 ⇒ 12:30 | Аутор: РТРС

За занатлије важно усвајање измјена Закона о ПДВ-у (ВИДЕО)

Министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић рекао је да очекује да ће Дом народа Парламентарне скупштине БиХ усвојити измјене Закона о ПДВ-у, којим ће праг за улазак у систем ПДВ-а бити повећан са 50.000 на 100.000 КМ, чиме ће више од 6.200 обвезника имати олакшицу.
Братић и Амиџић - Фото: РТРС
Братић и АмиџићФото: РТРС

Амиџић је рекао да ће, ако у Дому народа ПС БиХ буду усвојене измјене Закона, јавни приходи бити смањени за 25 милиона КМ.

- Од усвајања закона потребно је осам дана да ступи на снагу. Након тога за све остале процедуре задужена је Управа за индиректно опорезивање БиХ, односно пререгистрацију обвезника за шта ће бити потребно 30 дана - рекао је Амиџић након састанка са представницима Занатско-предузетничке коморе Републике Српске.

Директор Занатско-предузетничке коморе Републике Српске Јовица Братић оцијенио је да је за занатлије веома важно што ће бити повишен праг за улазак у систем ПДВ-а.

- Дуго смо чекали на измјене наведеног закона, јер за занатлије то значи да ће имати више простора за рад - рекао је Братић.

Дом народа ПС БиХ требало би сутра да разматра измјене Закона о ПДВ-у.