latinica  ћирилица
20/11/2023 |  16:46 ⇒ 19:06 | Аутор: РТРС

МУП Српске стуб очувања безбједности грађана, имовине и уставног поретка Српске (ВИДЕО)

МУП Републике Српске стуб је очувања безбједности грађана, имовине и уставног поретка Републике Српске.
Помен у Бијељини (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
Помен у Бијељини (Фото: instagram.com/mup.srpske)

Уочи обиљежавања Аранђеловдана, крсне славе МУП-а, служени су парастоси и положени вијенци на споменике погинулим полицајцима у Одбрамбено-отаџбинском рату. Припадници МУП-а присјетили су се 782-је својих колега, који су дали живот за Републику Српску.

Од 782 припадника МУП-а, који су у Одбрамбено-отаџбинском рату дали свој живот за Републику Српску, била су и 53 полицајца из Бијељине, које њихове колеге нису заборавиле.

- Тиме су створили нама обавезу садашњим и будућим генерацијама да предано радимо на очувању Републике Српске и њених грађана - рекао је Стјепан Терзић начелник Полицијске управе Бијељина.

Стотину тридесет шест својих погинулих колега, присјетили су се и у Источном Сарајеву.

- Нема дилеме да је ово полицијска управа која биљежи завидне резултате у овим условима у борби против криминала и разних кривичних дјела - рекао је Бошко Југовић начелник општине Пале.

Изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић још једном је позвао на јединство и очување Српске.

Ломљењем славског колача и служењем помена за све погинуле припаднике МУП-а, и у Требињу је обиљежена је крсна слава.

- Ти људи као и многи други дали су животе за Републику Српску. Наша је обавеза да их се сјећамо док ходамо овом земљом - поручио је Перо Вуковић предсједник Скупштине Борачке организације Требиње.

Синиша Лакета начелник Полицијске управе Требиње додао је да ће и у наредном периоду наставити тренд осигурања безбједности свих грађана Требиња и Републике Српске.

Испред спомен-обиљежја Полицијске управе Фоча упућена је порука да се они који су свој живот дали за ову земљу,никад не забораве.

- Од тада па до данас настојимо да помогнемо породицама погинулих колега. Неке смо запослили у ПУ,са завршеном адекватном школом - рекао је Раденко Васиљевић замјеник начелника Полицијске управе Фоча.

Поводом крсне славе МУП-а и у Мркоњић Граду и Приједору служен је парастос за све припаднике полиције погинуле у протеклом рату.

Повезане вијести:

Додик: Чувати успомену на припаднике МУП-а који су дали своје животе за нашу слободу

Цвијановић: Полиција Српске - највећи гарант мира и стабилности

Вишковић: МУП - стуб државности и предани чувар наше светиње Републике Српске

Радмановић: МУП - гарант безбједности и стабилности Српске