latinica  ћирилица
04/10/2023 |  16:28 ⇒ 17:59 | Аутор: РТРС

Нинковић поднио пријаву због неоснованог повећања плата Станивуковићевим сарадницима (ВИДЕО)

Злоупотреба службеног положаја, селективно повећање плата и мањак транспарентности, само су неке од оптужби пристиглих на рачун градоначелника Бањалуке, због чега је предсједник Скупштине Љубо Нинковић поднио кривичну пријаву у којој је навео имена 16 сарадника блиских Драшку Станивуковићу, за које је имао, како каже, оправдану сумњу да су добили неосновано повећање плата. Иако је рок истекао у петак, извјештај инспекцијског надзора ни данас није стигао у руке Градске скупштине.
Љубо Нинковић - Фото: РТРС
Љубо НинковићФото: РТРС

Предсједник скупштине Љубо Нинковић предао је 8. јуна кривичну пријаву тужилаштву због сумње да је градоначелник Станивуковић ван законских оквира повећао плату најближим сарадницима. Нинковић је данас као доказ изнесеним тврдњама приложио рјешења о укидању додатака за обављање послова под отежаним условима.

Станивуковић не пориче поменута повећања. Наглашава да су повећан обим и интензитет посла главни аргументи његове одлуке.

- То су први људи до мене који не знају ни шта је дан ни шта је ноћ по обиму посла. Наравно да је моја дужност да за све оне који највише раде нађем начин и да адекватно буду награђени - нагласио је Станивуковић.

Нинковић истиче да се ради о селективном избору градоначелника. Радницима Градске управе највио је линеарно повећање плата.

- Обавио сам разговор са свим коалиционим партнерима и сви одборници СНСД-а, СП-а, ДЕМОС-а, као и секретар Саша Чудић ће то подржати. То је сасвим довољна већина да се повећају плате сваком раднику за 300 марака - најавио је Нинковић.

Предсједник Скупштине Града је нагласио да ће се тек у скупштинским клупама по броју подигнутих руку за и против поменутог линеарног повећања разоткрити ко ради у интересу, а ко против интереса радника.