latinica  ћирилица
29/09/2023 |  15:32 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Додик: Конаковић спроводи политички обрачун са Српском (ВИДЕО)

Елмедин Конаковић покушава да представи Републику Српску као проблем што говори да је напустио политику заједничког дјеловања и да крши политичке консензусе око неких ствари, изјавио је предсједник Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Конаковић спроводи политички обрачун са Српском - рекао је Додик. 

Додик је напоменуо да "када идете на међународну сцену, морате да представљате договорене политичке ставове и оквире, а не да то радите лично или у име своје партије, што Конаковић масовно ради".

- Конаковић већ није наш заједнички министар спољних послова с овим што ради по свијету и како клевеће, омаловажа и приговара, а онда дође овдје и представља се потпуно другачије. То је неприхватљиво - нагласио је Додик.

Додик је рекао да би било "интересантно видјети гдје је Конаковић био и боравио и о чијем је трошку био у Америци више од  20 дана".

- Ни Тито себи није дозвољавао да оде 20 дана у Америку и да се шепури по свијету, а остави овдје неријешене проблем као што је то урадио Конаковић - рекао је Додик. 

Додик је поручио да Конаковић у свијету прича негативно о Српској.

- Кад га овако слушате, он је пун неких заговарања за разговоре, уважавања и тако даље, али кад остане сам његова реторика се нимало не разликује од оне коју смо могли да чујемо од Бисере Турковић. Нама је то апсолутно јасно. Међутим, ја њему морам да поручим да смо ми кроз овај аранжман остварили оне циљеве које смо хтјели да остваримо - навео је Додик.