latinica  ћирилица
23/09/2023 |  07:19 ⇒ 10:56 | Аутор: РТРС

Мостар дочекује патријарха српског Порфирија; Преноси на РТРС (ВИДЕО)

Поводом 150 година од освештања Саборне цркве Свете Тројице у Мостару, у дводневну посјету Епархији захумско-херцеговачкој и приморској данас стиже патријарх српски Порфирије.
Патријарх Порфирије у Мостару -
Патријарх Порфирије у Мостару

Патријарха ће дочекати епископ захумско-херцеговачки Димитрије са мостарским градоначелником Мариом Кордићем, са којима ће заједно посјетити манастир Житомислић и Пребиловце.

Старјешина Саборне цркве Душко Којић у Мостару изјавио је за РТРС да је долазак патријарха Порфирија у Мостар од великог значаја за православне у Мостару и долини Неретве.

- Долазак његове светост велика је радост за све православне у Мостару, у долини Неретве, у Херцеговини и имаће велики значај за духовну обнову народа на овом подручју. Ми се осим обнове Саборног храма бавимо и обновом духовног живота на овом простору - казао је јереј Којић.

Од 19 часова у мостарском Саборном храму биће служена доксологија, а у недјељу од 9 часова свету литургију служиће патријарх Порфирије.

Патријарх ће, како је најављено, учествовати и на донаторском ручку, чија је намјена да се прикупе средства за завршетак обнове мостарског Саборног храма, који је у потпуности срушен 1992. године.

Патријарх ће у недјељу служити литургију, а у подне је организован и донаторски ручак за обнову Саборне цркве.

На програму РТРС-а и нашем порталу можете пратити преносе и укључења из Мостара.