latinica  ћирилица
15/09/2023 |  11:53 ⇒ 12:09 | Аутор: СРНА

Манифестација Дани воћа окупила више од 50 излагача

У Горњим Подрградцима код Градишке отворена је традиционална привредна манифестација Дани воћа "Поткозарје 2023" на којој учествује више од 50 излагача воћа са подручја Градишке, Козарске Дубице, Приједора и Рибника, те више од 20 привредних субјеката, удружења и задруга који прате пољопривредну производњу.
Јабуке - Фото: РТРС
ЈабукеФото: РТРС

Манифестацији присуствују помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саша Лалић и директор Агенције за аграрна плаћања Предраг Сладојевић, начелник Одјељења за пољопривреду и рурални развој Градске управе Градишка Бранко Стојнић, те Предсједник Савјета мјесне заједнице Горњи Подградци Звјездан Панић.

Начелник Одјељења за пољопривреду и рурални развој Градске управе Градишка Бранко Стојнић рекао је да ће у презентацији учествовати и фирма "Агробос" која се бави продајом пољопривредне механизације мађарске производње с обзиромна то да је јавни позив за набавку механизације фондације "Прогресус" отворен до 14. октобра.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Горњи Подградци Звјездан Панић нагласио је су Подградци познати као воћарски крај, те да је ова привредна манифестација веома значајна за Градишку и регион.

Дани воћа у Горњим Подградцима организовани су у оквиру програма "Градишка јесен 2023".