latinica  ћирилица
31/07/2023 |  11:44 ⇒ 12:39 | Аутор: РТРС

Требиње: Представљена нова књига Драгана Ковача (ВИДЕО)

У оквиру манифестације "Требињско културно љето" у Требињу, читалачкој публици је представљена десета по реду књига доктора Драгана Ковача, љекара и књижевника из овог града. Промоцију збирке приповиједака под насловом "То ти кажем" организовала је Народна библиотека Требиња, која је и издавач ове књиге.
Требиње - Драган Ковач - промоција књиге - Фото: СРНА
Требиње - Драган Ковач - промоција књигеФото: СРНА

Требињци увијек са нестрпљењем и занимањем дочекају свако ново дјело Драгана Ковача, јер су углавном сва инспирисана стварним ликовима, животима и судбинама њихових суграђана, а вјешто дорађена ауторовом књижевном имагинацијом.

- Ово је збирка од неколико приповједака - каже Ковач.

Свој радни вијек Драган Ковач, доктор медицинских наука, провео је у љекарској ординацији, али и радећи као универзитетски професор. Писањем се почео бавити релативно касно, али већ иза себе има опус од десет књига, а ускоро објављује и једанаесту.

- То је посебан свијет бијелих мантила, гдје се рашају различите приче - додао је Ковач.

Народна библиотека Требиње, са збирком приповиједака "То ти кажем", наствља успјешну издавачку дјелатност започету прошле године.

- Задовољство нам је да смо издавач ове збирке, јер Ковачева дјела изазивају занимање - истакла је Милосава Супић Вуковић, директорка Народне библиотеке Требиње.

Доктор Драган Ковач члан је Удружења књижевника Републике Српске и Србије, и добитник бројних награда, међу којима посебно мјесто заузимају награда "Павле Марковић Адамов" и Златна значка културно-просвјетне заједнице Србије.