latinica  ћирилица
11/08/2021 |  16:34 ⇒ 19:40 | Аутор: РТРС

У Бањалуци и Бијељини повећан број саобраћајних незгода са смртним исходом - шта је узрок? (ВИДЕО)

На подручју Бањалуке и Бијељине, број саобраћајних незгода са смртним исходом и теже повријеђеним лицима, у јулу се знатно повећао, у односу на исти период прошле године.
Саобраћајна незгода у Бањалуци - Фото: РТРС
Саобраћајна незгода у БањалуциФото: РТРС

МУП Републике Српске, још једном апелује на све возаче да се поштују саобраћајни прописи на путевима Српске, те да не управљају возилом под дејством алкохола.

На подручју града Бањалука, евидентирано је 2,3 одсто више саобраћајних незгода у односу на упоредни период.

- У овим саобраћајним незгодама смртно су страдала два лица, док су у упоредном периоду смртно страдала три лица, што је мање за 33, 3 одсто - рекао је Милош Бркић начелник ПУ Бањалука.

И на подручју Семберије, евидентирано је пет одсто више саобраћајних незгода, у односу на исти период прошле године. Укупно 107 саобраћајних незгода догодило се у јулу на путевима у оперативној надлежности Полицијске управе Бијељина, а најугроженији су возачи мопеда и мотоцикала.

- Већа фреквенција саобраћаја у јулу и августу, недовољна пропусна моћ појединих саобраћајница, динамичан развој саобраћаја који није пропраћен у свим фазама, тј. повећање друмске инфраструкутуре, свакако да има за посљедицу отежано одвијање саобраћаја посебно у ужем центру града као и мањим степеном безбједности, односно већем броју саобраћајних несрећа у граду - рекао је Раденко Кнежевић инспектор за безбједност саобраћаја ПУ Бијељина.

У Бањалуци, као и у Семберији, повећан је и број саобраћајних прекршаја.

Подсјећања ради, Полицијски службеници МУП-а Републике Српске, у оквиру појачане контроле учесника у саобраћају која је организована од 6. до 9. августа, због присуства алкохола у организму из саобраћаја исључили су 1.102 возача.

Акција се спроводи у оквиру кампање "Вози опрезно – путуј безбједно", чији циљ је побољшање стања безбједности у области саобраћаја.