latinica  ћирилица
25/06/2020 |  08:01 ⇒ 08:08 | Аутор: СРНА

Хапшења у Никшићу и у Бару (ВИДЕО)

Црногорска полиција саопштила је да су у нередима у Нишкићу и Бару привели укупно 14 лица, као и да је повријеђено пет полицајаца.
Полиција Црне Горе  (Фото:rs.n1info.com/) -
Полиција Црне Горе (Фото:rs.n1info.com/)

У Никшићу су због изазивања нереда приведене двије особе, а током инцидената у том граду повријеђена су четири полицајца, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Како је наведено у саопштењу, синоћ се на Тргу Саве Ковачевића на непријављеном јавном окупљању за које није дато одобрење, нашло 250 грађана како би изразили незадовољство због дешавања у Будви.

Из полиције су навели да су грађанима издали више упозорења и наређења да се разиђу, на шта су се они оглушили и почели да бацају каменице, стаклене флаше и друге предмете на полицајце, упућујући им увреде.

Том приликом, истичу из полиције, грађани су оштетили више службених возила Управе полиције, а четири полицијска службеника повријеђена су у тим инцидентима.

- Полиција је примијенила законска овлашћења и употријебила ручни спреј према групи лица, након чега су грађани наставили са нападима на полицију, те је полиција употријебила хемијско средство и група је разбијена - каже се у саопштењу.

За сада су два лица приведена у службене просторије и у току су активности на процесуирању учесника тих инцидената.

Полиција је синоћ интервенисала и у Бару и привела 12 особа, а једна службеница полиције задобила је повреде у том инциденту, саопштено је из Управе полиције.

Из полиције су рекли да предузимају даље мјере и радње на процесуирању одговорних.

Полиција у Никшићу синоћ је бацила сузавац и димне бомбе, те користила бибер спреј како би растјерала грађане који су се окупили на протесту због дешавања у Будви.

Инциденти у Подгорици: Гађали полицију, приведено више особа

У Подгорици је синоћ дошло до новог инцидента када је група из правца једног ресторана бацила више објеката према полицијском кордону који је био на улици која води ка Центру безбледности.

Полиција је интервенисала, а више особа је приведено. Ситуација се брзо смирила, јавили су медији.

Извор: СРНА/Спутњик