latinica  ћирилица
20/11/2019 |  18:26 ⇒ 19:40 | Аутор: СРНА

Јахорина: Отварање гондоле 30. новембра

На Јахорини ће 30. новембра бити отворена гондола "Јавор-Партизан" са 36 кабина, чији капацитет је 2.700 скијаша на час, што ће помоћи бржем вертикалном транспорту ка врху планине током зиме, рекао је директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић.
Јахорина - Љевнаић, Елек, Матић - конференција за новинаре - Фото: СРНА
Јахорина - Љевнаић, Елек, Матић - конференција за новинареФото: СРНА

Љевнаић је навео да је у Јахорину овог љета уложено више од 30 милиона КМ, те да је најзначајнији пројекат изградња гондоле, истичући да све то не би успјели без подршке српског члана предсједништва БиХ Милорада Додика.

Он је навео да прва кабинска гондола на Јахорини има 36 кабина у које се може смјестити по 10 лица, те да је једна ВИП.

- Изграђена је на траси која је најмање изложена вjетру и магли, тако да ће радити и када остале инсталације нису у могућности. У таквим ситуација Јахорина ће и даље нудити квалитетно скијање, а биће смањена гужва на стази Пољице - рекао је Љевнаић на конференцији за новинаре.

Он је додао да су испод гондоле урађене три нове стазе, од којих је једна покривена системом за осњежавање, а направљени су везни путеви који воде ка гондоли и нови лифт на Пољицма, капацитета 1.200 скијаша на сат.

Љевнаић је нагласио да су урађени велики радови, те да ова планина добија ново лице с циљем привлачења нових агенција и туриста.

Према његовим ријечима, отварање гондоле, као новог туристичког садржаја на овој планини, биће организовано уз концерт Саше Матића.

Он је навео да ће од петка, 22. новембра, промовисати Јахорину у Бањалуци на Тргу Крајине, а у недјељу, 24. новембра, имаће презентацију у Сарајеву у "Сити центру" на манифестацији "Дани мушкараца".

- Инфрастуктурне пројекте ћемо представити у суботу, 30. новембра, уз концерт Саше Матића - каже Љевнаић.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недјељко Елек истакао је да је отварање гондоле најважнији догађај за овај центар од отварања Олимпијских игара 1984. године.

- Сви пројекти које смо испланирали ове године, као и радови иду задовољавајућим током. Језеро Пољице, шестосјед, лифт, све оно што смо испланирали биће завршено у договореном року - навео је Елек и додао да очекује добар провод на концертру.

Пјевач Саша Матић изразио је задовољство што ће присуствовати 30. новембра на отварању гондоле и свих осталих пројеката на Јахорини.

Концерт Саше Матића почеће у 20.00 часова, а карте се могу купити у хотелу "Вучко", "Термаг", "Лавина", кафићу "Галерија" на Палама, козметичком салону у Лукавици или путем странице kupikartu.ba.