latinica  ћирилица
26/10/2024 |  18:58 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Нови испит за Борац на "Пецари"

Фудбалери Борца након побједе у Никозији припремају се за првенствено гостовање Широком Бријегу у понедјељак.

Тренер Младен Жижовић поручује да играчи морају да забораве побједу против Апоела и да ментално и физички буду спремни за меч на "Пецари" и да покушају остварити нову побједу.

- Широки Бријег je осокољен побједом у Посушју и сигурно жели да направи нови позитиван резултат. Ми данас први пут тренирамо након далеког гостовања на Кипру, видјећемо у каквом смо стању. Имамо неколико ровитих, повријеђених, уморних играча, а послије данашњег тренинга ћемо донијети одлуку која је то екипа која ће истрчати на терен. Сутра путујемо у Међугорје. Тамо имамо још један тренинг. Надам се да ћемо се добро освјежити и бити спремни за ову веома битну утакмицу у којој тражимо нова три бода - рекао је Младен Жижовић, шеф стручног штаба ФК Борац.

Стручни штаб има задатак и да се "спусти лопту" након тријумфа у Никозији.

- Послије таквих утакмица дође до великог пражњења, како физичког, тако и психичког. Емоције су биле велике послије утакмице, то треба сад да спустимо и да се вратимо у нашу реалност. Треба да радимо оно што најбоље знамо, а то је да тренирамо и да покушамо да донесемо још једну побједу - рекао је Жижовић.

Играчи су, кажу, спремни за нови изазов. Дан одмора након повратка из Никозије свима је добро дошао, а Алекс Пихлер очекује још једно добро издање.

- Након утакмице коју смо одиграли на Кипру очекује нас нови испит у првенству. Данас крећемо са припремама за тај дуел и одрадићемо све да будемо спремни у понедјељак. До сада смо показали да смо, и на терену и ван њега баш добри, свлачионица дише како треба, а резултати то најбоље показују - рекао је Пихлер.