latinica  ћирилица
26/10/2024 |  18:16 ⇒ 18:31 | Аутор: ТАНЈУГ

Партизанова журка и побједа као најава неких бољих дана (ФОТО/ВИДЕО)

Фудбалери Партизана савладали су Чукарички послије преокрета резултатом 3:1 у мечу 13. кола Суперлиге, на утакмици на којој су се навијачи вратили на јужну трибину послије више од годину дана.
Партизан - Чукарички (фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ) -
Партизан - Чукарички (фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ)

Партизан сад има 23 бода из 11 утакмица и тренутно је четврти, док је Чукарички шести са 19 бодова из 13 утакмица.

Чукарички је повео у 24. минуту, Лазар Туфегџић је био асистент, а стријелац Михајло Цветковић који је био сам на другој стативи.

У надокнади полувремена Чукарички је могао да дуплира предност, али је Михајло Цветковић погодио стативу.

Резервиста Партизана Бибарс Натхо је у 54. минуту из пенала поравнао на 1:1.

Претходно је прекршај над резервисти Ђорђем Јовановићем направио Миладин Стевановић, а судија Милан Илић је показао на пенал.

Потпуни преокрет виђен је у 65. минуту, Александар Филиповић је послије корнера Марија Јурчевића послао лопту у мрежу ударцем главом са друге стативе.

Коначан резултат поставио је Алдо Калулу у 90. минуту, остао је сам на другој стативи послије центаршута резервисте Папеа Фурера и лако послао лопту у мрежу.

Утакмица је одиграна пред званично 17.156 навијача на стадиону Партизана, али их је извјесно било бар двије хиљаде више на трибинама јер су многи ушли на трибине пошто је објављена та бројка.

Јужна трибина је била испуњена пошто су се највјернији навијачи Партизана вратили на стадион послије бојкота који је трајао више од године, а прекинут је послије одласка бившег руководства из клуба.

Популарни "гробари" су направили атмосферу каква одавно није виђена у Хумској и давали су велику подршку екипи и кад резултат није био повољан.

Меч је почео минутом ћутања у част легендарног фудбалера Партизана Бранка Рашовића и Мирослава Ћургуза, дугогодишњег клупског функционера.

У наредном колу Партизан гостује ТСЦ-у, док ће Чукарички дочекати Железничар.

Прије тога, у сриједу, у шеснаестини финала Купа Србије, Партизан гостује новосадској Младости, а Чукарички убском Јединству.