latinica  ћирилица
25/10/2024 |  14:23 ⇒ 14:30 | Аутор: РТС

Фон дер Лајен у дводневној посјети Србији

Предсједница Европске комисије Урсула фон дер Лајен борави у дводневној радној посјети Србији.
Александар Вучић и Урсула фон дер Лајен - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Александар Вучић и Урсула фон дер ЛајенФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Предсједник Србије Александар Вучић дочекао је уз државне почасти испред Палате "Србија", након чега су уследили тет-а-тет разговори.

Након тога биће одржани пленарни разговори делегација Србије и Европске уније које ће предводити Вучић и Фон дер Лајен, а затим слиједе изјаве за медије.

Вучић и Фон дер Лајен посјетили су данас ХТЕЦ Групу гдје су присуствовали презентацији пројеката финасираних кроз ИПА пројекте и ЕБРД.

"Са уваженом предсједницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен на мјесту на којем настаје један сасвим нови свијет", написао је Вучић на Инстаграму.

Вучић је навео да је задивљен најновијим технологијама на којима са много страсти и ентузијазма раде млади, образовани и талентовани људи ХТЕЦ Групе који ће, како је навео, својим иновативним духом, креативношћу и огромном енергијом и знањем промијенити будућност свих нас.

Захвалио је ЕБРД на средствима која су издвојили чиме су, како је истакао, убразали раст компаније ХТЕЦ од стартапа који је почео у бизнис инкубатору у Београду, до глобалне компаније каква су данас.

"Управо ова синергија на дјелу показује да не постоје границе успјеха у великим сновима", написао је Вучић и захвалио предсједници Европске комисије што вјерује у визију успјешне Србије.

Потом ће се предсједник Владе Србије Милош Вучевић састати са Фон дер Лајен у Палати "Србија".