latinica  ћирилица
25/10/2024 |  11:21 | Аутор: РТРС

Нешић: Mорамо побиједити терористе и њихове идеје

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић упутио је саучешће породици полицајца Огњена Марана, убијеног у терористичком нападу у Босанској Крупи, те поручио да терористи морају бити побијеђени јер желе да сруше безбједносни систем и створе простор за ширење радикалних и нецивилизацијских идеологија.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Искрено саосјећамо са вама због овог великог губитка. Дијелимо бол и стојимо уз вас у овим тужним и тешким тренуцима. Полицијски службеник Огњен Маран изгубио је живот обављајући часно и професионално племениту дужност заштите свих грађана - навео је Нешић.

Он је истакао да је Марин страдао од руке терористе, чији је мотив нетрпељивост и мржња према свему што је нормално и што представља демократске и цивилизацијске вриједности.

- Због тога, морамо побиједити терористе који нападима у Босанској Крупи, али и раније на друге полицијске станице, желе срушити безбједносни систем и тако створити простор за ширење својих радикалних и нецивилизацијских идеологија - поручио је Нешић.

Нешић је повријеђеном полицајцу Авди Хасановићу упутио жеље за брз и успјешан опоравак.

Он је истакао да очекује да се проведе брза и детаљна истрага, те открију и евентуални подстрекачи на овај злочин и удар на БиХ и безбједносни систем, те адекватно казне за своја недјела.

Нешић је исказао спремост за сваку врсту помоћи полицијским и правосудним институцијама у истрази и заједничкој борби против тероризма.

Малољетник је синоћ упао у полицијску станицу у Босанској Крупи и ножем убио једног полицајца, а другог ранио.

Овај напад окарактерисан је као терористички чин, а полиција у ФБиХ је подигла степен безбједности на виши ниво. /крај/жд