latinica  ћирилица
22/10/2024 |  20:47 ⇒ 20:51 | Аутор: РТРС

Тежак пораз Звезде у Монаку (ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде поражени су и у трећем мечу групне фазе Лиге шампиона. Овај пут бољи од "црвено-бијелих" били су фудбалери Монака (5:1).
ФК Црвена звезда - Фото: РТРС
ФК Црвена звездаФото: РТРС

Након Бенфике (1:2) и Интера (0:3), и Монако је дошао до три бода, у мечу у којем је Звезде била равноправан ривал прво полувријеме, али то није резултатски наплатила.

Монако је повео у 20. минуту голом Такумија Минамина, након неуспјеле офсајд замке и грешке Силаса, а само седам минута касније изједначио је Шериф Ндиаје из пенала, који је сам и изнудио.

Нову предност домаћину донео је швајцарски репрезентативац Брел Емболо поготком у четвртом минуту судијске надокнаде првог полувремена.

Два минута раније њемачки судија Тобијас Штилер није свирао очигледан једанаестерац за Звезду када је у казненм простору нагажен Олањинка. Нико се из ВАР собе није огласио, иако је било очигледно да је у питању прекршај. 

У наставку меча већ у 54. минуту Вилфред Синго са преко 30 метара постигао је лијеп погодак за 3:1, а у 70. минуту Монако је имао убједљиву предност, јер је погодио Такуми Минамино за високих 4:1, а коначан резултат у судијској надокнади поставио је Аклиуш.   

Владан Милојевић морао је да мијења већ у петом минуту јер се повредио Бруно Дуарте, а умјесто њега је ушао Далсио.

Звезда на стадиону "Луј II" имала велику подршку од око 2.000 навијача. 

Наредни ривал Црвеној звезди је славна Барселона, а тај дуел игра се у Београду на стадиону "Рајко Митић" 6. новембра.