latinica  ћирилица
22/10/2024 |  13:17 ⇒ 15:08 | Аутор: РТРС

Вишковић са кинеском делегацијом: Пројекат изградње дионице ауто-пута Вукосавље-Брчко

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас у Бањалуци са делегацијом кинеске државне корпорације за грађевински инжењеринг (China State Construction Engineering Corp. Ltd - CSCEC), коју је предводио Ванг Ден, генерални директор ове компаније за Европу.
Састанак Радована Вишковића са кинеском делегацијом - Фото: Уступљена фотографија
Састанак Радована Вишковића са кинеском делегацијомФото: Уступљена фотографија

Тема разговора био је пројекат изградње дионице ауто-пута Вукосавље-Брчко, који заједнички реализују Република Српска и кинеска фирма.

Вишковић је истакао важност ове дионице ауто-пута за Републику Српску и нагласио да је на терену већ урађено доста посла што се тиче припремних радова. Премијер је додао да је овај пројекат један од водећих у Српској и изразио увјерење да ће ускоро бити завршено питање финансирања са кинеском Ексим банком.

Ванг Ден је рекао да његова компанија посвећено ради на овом пројекту и да им је тренутно главни циљ да што скорије буде потписан финансијски споразум. Поручио је да компанија подржава овај пројекат, да је спремна да одговори на све захтјеве, а премијеру Вишковићу се захвалио на сарадњи и подршци.

Истакао је да је компанија CSCEC у Републици Српској отворила своје сједиште за Западну Европу и нада се да ће сарадња са Српском бити остварена и на другим пројектима.

Вишковић се захвалио кинеским партнерима на пријатељском односу према Републици Срској и истакао је да је Кина једна од највећих инвеститора код нас.